Oferă Google site-urilor care folosesc certificate SSL o creștere în rank?

Google a anunțat că va acorda o mica creștere de rank fiecărui site care folosește serviciul de criptare prin certificate SSL pe 2048 de biți. Acest lucru oferă site-urilor un mic avantaj în clasament, specificând că modifică rankul într-un procentaj foarte mic. Bineînțeles că aceste certificate SSL nu au un impact semnificativ, cum ar fi conținutul de calitate al unui site.

În urma testelor, Google afirmă că, momentan, impactul este de doar 1% din totalul căutărilor globale, dar în viitor vrea să încurajeze toți proprietarii de site-uri să folosească certificatul SSL, pentru a oferi tuturor utilizatorilor o experiență sigură pe web.

Google a mai arătat că pe baza testelor efectuate în ultimele luni, site-urile care folosesc certificate SSL au înregistrat rezultate pozitive în ceea ce privește relevanța și clasarea în rezultatele căutării pe Google.

În trecut, unul din inginerii Google, Matt Cutts a afirmat că i-ar plăcea să facă din certificatul SSL un factor de rank în algoritmul Google. Ei bine, la mai puțin de cinci luni de la acel anunț, acestă idee a devenit realitate.

Ar trebui să vă faceți griji când treceți de la HTTP la HTTPS, din punctul de vedere al optimizării site-urilor în motoarele de căutare? (Sau SEO) Google promovează această trecere ca fiind sigură de ani de zile, dar trebuie să faceți pașii corespunzători pentru a vă asigura că traficul nu va avea de suferit.

Primul pas pe care îl puteți face este să comunicați motorului de căutare Google că ați făcut o schimbare de la HTTP la HTTPS.


Probabil  în viitor, Google va pune la dispoziția utilizatorilor mai multe informații, dar deocamdată a oferit următoarele sfaturi:
-    decideți tipul de certificat de care aveți nevoie: certificat unic, multi-domeniu sau wildcard
-    utilizați certificate de securitate de 2048 de biți
-    folosiți URL-uri relative pentru resursele care se găsesc pe același domeniu securizat
-    utilizați adrese URL relative ale protocolului pentru toate celelalte domenii
-    nu blocați site-ul HTTPS de la accesarea cu crawlere folosind robots.txt
-    permite indexarea paginilor de către motoarele de căutare, acolo unde este posibil. Evitați meta-tag-ul roboților noindex.

De asemenea, sau actualizat Instrumentele Google pentru web masteri pentru a gestiona mai bine site-urile HTTPS și raportarea acestora.

Pentru a vă trece site-ul pe protocolul HTTPS trebuie doar să cumpărați un certificat SSL iar ulterior din htaccess se vor redirecționa linkurile spre HTTPS.
De la Net Solution puteți achiziționa diverse tipuri de certificate SSL de la Comodo, instalarea și redirecționarea spre HTTPS fiind gratuite.

Răspunsul a fost util?

V-ar mai putea interesa și

Ce este un certificat SSL

SSL si TLS sunt doua protocoale standard pentru criptarea comunicatiei intre utilizatori (browser...

Beneficiile utilizarii de certificate SSL

Ofera siguranță si autenticitate companiei tale Crește încrederea clienților, oferind cel mai...