Limitarea și prevenția abuzurilor de mail

Limitare:
Puteți limita numărul de mail-uri trimise sau primite pe oră pentru toate domeniile de pe server.
Pentru asta trebuie să accesați interfața Tweak Settings (WHM >> Home >> Server Configuration >> Tweak Settings).
Această valoare definește limita implicită a tuturor domeniilor de pe server, cu excepția acelora pe care le veți modifica manual.
Prin asta, sistemul stabilește limita mail-urilor trimise și primite într-o oră.
Puteți, de asemenea, limita numărul de mail-uri pentru fiecare domeniu principal în parte.

Pentru asta trebuie să accesați contul domeniului (WHM >> Home  >> Account Functions >> Modify an Account).
Specificați manual valoarea numărului de mail-uri pe oră, după care apăsați ”Salvare”.
Notă: Această opțiune stabilește limitele de mail-uri pentru toate subdomeniile, domeniile addon și domeniile parcate (aliasuri) pentru domeniul principal al contului. Cu toate acestea, sistemul numără separat fiecare e-mail pentru fiecare domeniu, subdomeniu, domeniu adăugat și domeniu parcat. Când introduceți o nouă limită, sistemul aplică doar noua valoare domeniului principal și oricărui domeniu fără valori definite individual.


Prevenția abuzului: În cele ce urmează descriem câțiva pași de urmat pentru a preveni abuzul:
1. Configurarea parolei: Dacă ridicați nivelul minim de putere a parolei la conturile dvs., există șanse mai mici ca cineva să poată ghici aceste parole.
Pentru a defini puterea parolelor, trebuie să intrați pe interfața ”Configurarea puterii parolei” (WHM >> Home >> Security Center >> Password Strength Configuration)
Notă: Vă recomandăm să setați puterea minimă implicită a parolei la cel puțin 50.
2. Activați cPHullk: cPHullk oferă protecție împotriva unui atac brut. Dacă activați cPHulk, reduceți șansa ca cineva să utilizeze un atac de forță brută pentru a obține acces la conturile mail ale serverului dvs..
Pentru a activa cPHullk trebuie să activați interfața CPHulk Brute Force Protection (WHM >> Home >> Centrul de securitate >> cPHulk Brute Force Protection) și faceți clic pe Off, pentru a o comuta.
3. Activați restricțiile SMTP: Dacă activați ”Restricții SMTP”, spamerii nu pot interacționa direct cu serverele de mail și nu pot lucra în jurul setărilor de securitate.
Pentru asta, va trebui să activați interfața ”Restricții SMTP”  (WHM >> Home  >> Security Center >> SMTP Restrictions) și să apăsați Permite (Enable).
4. Restricțiile din interfața Tweak Settings, de asemena pot reduce riscul abuzurilor.
Pentru asta trebuie să accesați interfața Tweak Settings (WHM >> Home >> Server Configuration >> Tweak Settings).
Numărul maxim de e-mailuri pe oră pe domeniu: Pentru a preveni abuzuri, vă recomandăm să setați o valoare astfel încât să nu fie nelimitat.
Numărul de e-mailuri pe oră specifice fiecărui cont: Folosiți interfața ”Modify Account” (WHM >> Home >> Account Functions >> Modify an Account) pentru a specifica valori pentru pachetele sau conturile individuale.

 

Răspunsul a fost util?

V-ar mai putea interesa și

Cum pot crea o înregistrare SPF în WHM?

Dacă aveți acces la WHM puteți adăuga o înregistrare SPF în felul următor: Vă conectați pe...