Diferite variante de redirecționări 301, 302, 303, 304 etc

Pentru o listă completă a  HTTP status codes puteți citi mai multe accesând  articolul wikipedia despre acest subiect sau puteți merge la w3.org Status Code definitions o vedere de ansamblu a codurilor de stare HTTP.

Rolul codurilor de stare HTTP

Practic, codurile de stare HTTP sunt folosite pentru ca computerele să înțeleagă în ce mod ar trebui să discute între ele. Este ca și computerele mod de a face discreție între o doamnă de snobby și un copil de stradă cu un capac de baseball. S-ar putea să nu funcționeze, dar sunteți mai bine dacă solicitați un serviciu de la ei în două moduri radical diferite.

Într-o notă mai tehnică, codurile HTTM Satus spun celor două computere în chat între ele în ce fel și de unde ar trebui să interpreteze cele două computere, să preia și să transmită informațiile pe care le prelucrează de la o persoană la alta.

301 - Redirecționarea permanentă

Cea mai obișnuită utilizare pentru redirecționarea utilizatorilor de la locații vechi la altele noi este prin utilizarea redirecționării 301 care, în principiu, îi spune serverului că anumite conținuturi s-au mutat definitiv dintr-un loc în altul.

302, 307 - Redirecționarea temporară

S-a spus că aceasta ar fi egală cu redirecționarea 301 în ceea ce privește scopurile SEO. Cred că dezbaterea este nulă în zilele noastre, deoarece este destul de evident că 301 funcționează mult mai bine, chiar dacă este temporară. În principiu, informează serverul solicitant că conținutul este acolo, doar că nu acum. De asemenea, le spune serverului că ar trebui să continue să ceară locul "vechi" în viitor, precum și conținutul va reveni acolo într-un timp.

Diferența dintre cele două este că nu trebuie să folosiți modelul 307 așa cum nu este înțeles de mulți agenți. (simplu ehy :))

303 Folosește metoda GET pentru a prelua

Acest cod îi spune de fapt serverului să utilizeze o metodă specifică pentru a prelua informațiile de pe server. Este important să vă păstrați partea din spate a capului dacă vreodată doriți acest lucru.

305 Utilizați Proxy pentru a prelua

Redirecționarea 305 indică agentului că resursa solicitată trebuie să fie preluată prin proxy.

Răspunsul a fost util?

V-ar mai putea interesa și

Oferiti acces la WHM?

Momentan nu oferim acces la WHM pentru conturile de gazduire, acesta fiind un panou de control...

Configurare versiune PHP

Pentru a schimba versiunea PHP trebuie să vă logați în contul cPanel. Cum accesez cPanelLa meniul...

Cum accesez cPanel (și site-ul) utilizând URL-ul temporar

În cele ce urmează vă vom explica cum puteți accesa panoul de control cPanel utilizând un URL...

Mi se oferă acces la un panou de control al contul de găzduire?

Iti oferim cPanel, un panou de control foarte popular si usor de folosit care te va ajuta sa iti...

În cât timp se activează contul?

Contul tău va fi activ la câteva minute de la confirmarea plății.